Vučurević

Osnovni podaci

Vinogradi

Zanoš, Petrovaradin. Površina pod zasadom 1ha. Grašac (Italijanski rizling), vranac i muskat hamburg

Vino

Dve etikete. Oranž (belo) do 1000 l godišnje; crveno do 1500 l godišnje

Sertifikati

Organski srpski

Kontakt

Vučurević vinarija
Zanoš bb, Petrovaradin,

stefan.vidakovic@vinarijavucurevic.rs
+381 64 83 83 160

O vinariji Vučurević

Proizvodeći vino, istovremeno negujući dugogodišnju porodičnu tradiciju, želja mi je bila da prenesem priču o neizmernoj ljubavi prema vinogradarstvu i prirodi, kao i da vino koje svojim rukama pravim za sebe i svoju dušu, podelim sa drugima.

Pre mnogo godina na našem tržištu nije bilo puno vrhunskih vina, što je probudilo želju da u sopstvenoj režiji napravim jedno takvo. U nedostatku poznavanja čitavog procesa proizvodnje, prvi korak bilo je građenje znanja od vrhunskih poznavalaca vina i tehnologije proizvodnje. Ono od čega nikada nisam hteo da odstupim jeste da vino koje pravim bude što prirodnije, pitkije i zdravije. Tako je počela priča o manufakturi, proizvodnji vina prvenstveno za svoju dušu, svoju porodicu, prijatelje i poslovne partnere.

Na obroncima Fruške gore, u naselju Zanoš u Petrovaradinu, prostire se naš vinograd na površini od 1 ha.

Svaka boca našeg vina nosi pečat pažljivog rada, strasti i beskrajne predanosti. U svakoj čaši oseća se duh Fruške gore, dok svaki gutljaj odiše najiskrenijom emocijom.

Suvo belo vino – Orange wine:

Italijanski rizling proizveden je u gruzijskoj amfori. Ova vrsta vina dostigla je veliku popularnost među vrsnim poznavaocima vina zbog privlačne četvrte boje vina, a potom zbog samog načina pravljenja koje uključuje potpuno prirodan proces.

Bobice grožđa odvajaju se ručno od peteljke. Grožđe se ne melje, a bobice fermentišu i odležavaju u amforama šest meseci. Nakon perioda odležavanja, sadržaj amfore se pretače u hrastovu burad na naredni period odležavanja, minimum jednu i po godinu.

Specifičan ukus koji se prepoznaje, čini ga pitkim i osvežavajućim za sva čula.

Kvalitet tehnologije koja se primenjuje pri proizvodnji ovog vina, prepoznat je i od strane vrsnih poznavalaca vina iz Saveza vinara i vinogradara Srbije koji su na prestižnom događaju „Veliko ocenjivanje vina Srbije“ Orange vinu Vučurević dodelili zlatnu medalju kvaliteta 2021. godine za berbu 2019.

Suvo crveno vino – Vranac Hamburg:

Predstavlja kombinaciju finih sorti Vranac i Muskat Hamburg grožđa. Dobija se spontanom fermentacijom od prirodnih kvasaca koji se nalaze na samom grožđu u vinogradu, bez dodavanja selekcionisanih kvasaca.
Odiše jakim, ali ne i oporim ukusom, inače specifičnim za sortu Vranac. Idealnim uklapanjem ove dve sorte dobijeni su savršeno izbalansirani tanini koji ovo vino čine veoma pitkim.

Vino odležava minimum dve godine u hrastovim baricima i buradima koja oplemenjuju ukus našeg vina.

Organska vina

Belo

Belo vino od sorte grašac

Crveno

Crveno vino od sorti vranac i muskat hamburg