McC

Osnovni podaci

Vinogradi

Selo Erdevik, Fruška Gora. Vinogradi 3ha: merlo, malbek, kaberne fran, kaberne sovinjon, burgundac crni, traminac, rajnski rizling i sovinjon beli.

Vino

8-9 etiketa. 12.000-13.000 litara godišnje.

Sertifikati

Srpski organski
EU organski
Demeter biodinamički

Kontakt

Mcc Mcculloch Wines doo, Novi Sad
Ogranak Mcc organska Vinarija Erdevik
mccc@mccullochwines.com
+381 63653202

O vinariji McC

McC Vinarija proizvodi organska i biodinamička vina. Prilikom tretiranja zemlje ne koriste nikakve hemikalije, pesticide, hebricide, veštačka đubriva i druge modifikovane organizme koji trajno mogu uništiti prirodni ekosistem.

Vlasnik vinarije je Don McCulloch, Škot koji je zajedno sa suprugom Sekom Nikolić 2008. godine kupio zemlju u Erdeviku, a koji je zasađen 2009. godine. Već je prva berba iz 2011. godine donela bronzu na Decanteru. Zajedno su počeli da šire svest i znanje o drugačijem i kvalitetnijem pristupu uzgoja grožđa. Do 2018. godine uslužno su proizvodili vina u drugim vinarijama, kada su izgradili sopstvenu vinariju.

Vinarija McC ima površinu 221,17m2 . Godišnje proizvede prosečno 15.000 flaša. Crvena vina se čuvaju 12 meseci u srpskom hrastovom buretu, a u bocama leže još minimum 10 meseci. Bela vina takođe leže minimum 10 meseci u bocama pre puštanja na tržište.

Sama Vinarija predstavlja izuzetno lep turistički objekat gde posetioci mogu da uživaju u pogledu, ukusima najkvalitetnijih vina i gde mogu da nauče mnogo o našoj bogatoj istoriji. Sastoji se od proizvodnog pogona, barik sale gde posetioci mogu da degustiraju vina, sale na gornjem spratu gde prijatelji i posetioci mogu da uzivaju uz vino i najbolje meze prelepog Srema uz prijatan ambijent.

Vinarija je otvorena od ponedeljka do petka od 09-16h, kada je moguće posetiti je i kupiti vino. Degustaciju treba najaviti makar dan-dva ranije, a uz dogovor je moguće organizovati je i vikendom. Minimum 2 osobe, maksimum 15 osoba. Za detalje i rezervaciju pozovite  Mobilni/Viber/WhatsApp +381 63 653202 i +381 615656465.

Organska vina

McC Traminac

Belo vino od sorte traminac

McC Rajnski Rizling

Belo vino od sorte rajnski rizling

McC Sauvignon Blanc

Belo vino od sorte sovinjon beli

McC Roze Tajna

Roze vino od sorti merlo i kaberne sovinjon

McC Coupage​

Crveno vino od kupaže sorti merlo, malbek, kaberne sovinjon i kaberne fran

McC Pinot Noir

Crveno vino od sorte burgundac crni

Mcc Cabernet Franc - Cabernet Sauvignon

Crveno vino od sorti kaberne fran i kaberne sovinjon